Hvordan bruker du motstandsrørbånd med håndtak?

Fest et motstandsrørbånd med håndtak på noe sikkert bak deg.Ta tak i hvert håndtak og hold armene rett ut i en T med håndflatene vendt fremover.Stå med en fot omtrent en fot foran den andre slik at holdningen din er forskjøvet.Stå langt nok frem til at det er spenning i bandet.

Motstandsrørbåndet ditt skal være rett under armhulene.Sett deg på huk og reis deg opp, kjør det ene benet bakover og det andre fremover.Beveg deg raskt, hold armene strake og skuldrene avslappet.Du bør føle dette i hamstrings, setemuskler og quads.Avslutt hver repetisjon ved å stå høyt, løfte brystet og klemme setemusklene.

Trekk knærne opp til brystet, og send deg bakover til båndet er stramt og håndtakene peker mot taket. Dette vil jobbe med skuldre, bryst, øvre del av ryggen og armene.

Motstandsbåndet er et stykke rør med et håndtak i hver ende, slik at du kan feste det til noe og gjøre det vanskeligere å flytte hver ende.Det gjør hele bandet vanskeligere å flytte.Det er mye som hvordan jo mer du forlenger en fjær, jo mer motstand må fjæren komprimeres.

Senk kroppen ved å bøye knærne og hoftene til overkroppen er nesten parallell med gulvet – du vil føle spenningen i båndet.Skyv deg selv opp og gjenta.

HVOR BØR DU PLASSERE MOTSTANDSBÅNDENE DINE?

Sett deg på huk, hold overkroppen så oppreist som mulig.Motstandsrørbåndet vil trekke deg tilbake og hælene dine kommer opp fra gulvet, men ikke bekymre deg, de vil ikke gå veldig høyt.Når du kommer opp igjen, klem på setemusklene.Hvis du bruker et tyngre motstandsrørbånd, hold deg i knebøy og hold i fire sekunder.Gjenta trinn 3 og 4 flere ganger.

Hva om jeg har en skade/tilstand som hindrer meg i å fullføre øvelsene?

Hvis du er usikker på om du kan utføre en øvelse eller ikke, kontakt legen din, fysioterapeut eller andre lisensierte helsepersonell.Har du spørsmål om selve øvelsene, legg gjerne igjen en kommentar.

TRENINGSRUTINE

Jeg anbefaler å utføre hver øvelse i rutinen to ganger.


Innleggstid: Aug-01-2022